Logo

Nieuws

Nieuws en actualiteiten over Zeeuws Fietsverhuur.


Binnenkijken bij Neptunus Tweewielers: ‘Een klant die huurt wil zekerheid’

Een stijgende vraag naar elektrische huurfietsen, meer mogelijkheden online en klanten zekerheid aanbieden. Patrick Brakman van Neptunus Tweewielers in Cadzand geniet van alle veranderingen bij de verhuur van fietsen: “Internet heeft dealers in de spiegel leren kijken.”

“Wij zitten in Cadzand-Bad op een A-locatie met 450 m2 vloeroppervlakte. Door onze snelle groei stapelen we de fietsen inmiddels vier hoog om ruimte te winnen”, zegt Patrick Brakman (49) die hierdoor onlangs aan zijn schouder geopereerd is. “Buiten het dorp hebben we nog een externe opslag. We werken met 19 man personeel, waarvan 12 vast en drie chauffeurs op oproepbasis.

Logistiek is de grootste uitdaging, we werken op een postzegel en over alles is nagedacht.” Door de goede zomer van afgelopen jaar was het een druk seizoen, volgens Brakman stonden soms 50 klanten te wachten. “Dat willen we oplossen door nog interactiever te gaan werken met onze reserveertablets. Volgend jaar gaan we van twee naar drie of vier schermen. Daardoor kunnen we sneller helpen en meer zekerheid bieden.” 

Lees het volledige artikel in het vakblad Tweewieler hier:

https://www.tweewieler.nl/ondernemen/artikel/2019/08/binnenkijken-bij-neptunus-tweewielers-een-klant-die-huurt-wil-zekerheid-10139202


Zeeuwse fietsverhuurders slaan handen ineen

Zes Zeeuwse fietsverhuurbedrijven hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijk digitaal verhuurplatform op te zetten: Zeeuws Fietsverhuur. Zo kun je straks in heel Zeeland pick-up points vinden om een fiets te huren en weer in te leveren. Voor bijvoorbeeld een fietstocht van Goes naar Zoutelande, of van Domburg naar Renesse.

Perry Besling van Carefree Rentals in Renesse en Patrick Brakman van Neptunus Tweewielers in Cadzand-Bad zijn initiatiefnemers. Besling is in 2017 begonnen met fietsverhuur op het Transferium in Renesse. Besling: ,,Ik vroeg me af of er nou niet een goed digitaal systeem was om fietsverhuur centraal te regelen. Het bleek dat Neptunus zoiets had laten maken en daar ben ik bij aangehaakt.”

Om heel Zeeland te kunnen bedienen zochten ze er nog een aantal partners bij: Jan de Jonge in Zierikzee en Burgh-Haamstede, Akkerdaas in Zoutelande en Domburg, Bike Store in Breskens en Robbert Boogaard Tweewielers in Oost-Kapelle. Op dit moment werken ze hard om het platform www.zeeuwsfietsverhuur.nl in de lucht te krijgen. De coöperatie heeft ook de VVV opgezocht en wil graag samenwerken met de provincie.

,,Er zijn best veel initiatieven in Zeeland op het gebied van deelfietsen (en deelauto’s), maar het werkt natuurlijk beter als je het gezamenlijk oppakt. Zo betrekken we ook Cycle Hub in Middelburg erbij. Daar werken mensen met veel kennis van fietstechniek en op die manier halen we er een waardevol kenniscentrum bij. We willen graag een belangrijke rol spelen in mobiliteitsvraagstukken in Zeeland. We hopen dan ook dat organisaties contact zoeken als ze met dat onderwerp aan de slag gaan”, besluit Besling.

Bron: PZC


Fiets delen met Zeeuws Fietsverhuur

Hoe handig zou het zijn als je in Renesse een fiets huurt, een mooie tocht maakt door het Zeeuwse landschap en je de fiets vervolgens in Middelburg weer kunt inleveren? Dan hoef je niet altijd een 'rondje' te fietsen.

En als dat dan ook nog eens door middel van een handig digitaal verhuurplatform geregeld kan worden, is dat helemaal mooi meegenomen. Dat leek Perry Besling van Carefree Rentals in Renesse nou ook wel wat. Sinds 2017 startte hij met de verhuur van fietsen bij het transferium in Renesse, dat liep meteen goed. Een jaar later fuseerde bij met Welkom in Zeeland om van elkaars expertise te kunnen profiteren. Besling: "Ik vroeg me af of er nou niet een goed digitaal systeem was om fietsverhuur centraal te regelen. Op mijn zoektocht kwam ik in contact met Patrick Brakman uit Cadzand. Hij had een dergelijk systeem laten maken en daar ben ik bij aangehaakt."

Om heel Zeeland te kunnen bedienen zochten ze er nog een aantal partners bij: Jan de Jonge in Zierikzee en Burgh-Haamstede, Akkerdaas in Zoutelande en Domburg, Bike Store in Breskens en Robbert Boogaard Tweewielers in Oost-Kapelle. "We hebben met zijn zessen de handen ineen geslagen en ook een coöperatie opgericht: Zeeuws Fietsverhuur. In eerste instantie was ons uitgangspunt dat we op deze manier zichtbaar konden worden voor andere partijen zoals de VVV en dat we gezamenlijke voorwaarden, een beeldmerk en verhuursysteem konden maken."

Zo kun je straks in heel Zeeland service en pick-up points vinden om een fiets te huren en weer in te leveren. Voor bijvoorbeeld een fietstocht van Goes naar Zoutelande, of van Domburg naar Renesse. Maar ook om je fiets te laten repareren. "De bedoeling is eigenlijk dat het een soort keurmerk wordt, dat je weet wanneer je huurt via Zeeuws Fietsverhuur dat je dan goed zit. Op langere termijn levert het wellicht ook inkoopvoordelen op, maar dat is nu niet het belangrijkst voor ons."

Op dit moment wordt er hard gewerkt om het platform www.zeeuwsfietsverhuur.nl in de lucht te krijgen. De coöperatie heeft ook de VVV opgezocht en wil graag samenwerken met de provincie. "Er zijn best veel initiatieven in Zeeland op het gebied van deelfietsen (en deelauto's), maar het werkt natuurlijk beter als je het gezamenlijk oppakt. Op veel punten is het nog zoeken.

  • Werk je voor betaling met een kaartsysteem of betaal je achteraf?
  • Werk je in zones?
  • Hoe maak je het hufterproof?
  • Wat werkt het beste met op slot zetten en opladen van e-bikes?

Dat soort dingen. Fabrikanten zijn ook druk met dat soort vraagstukken." De coöperatie is op allerlei manieren op zoek naar samenwerking. "We zijn in gesprek met Cycle Hub in Middelburg. Daar werken mensen met veel kennis van fietstechniek en op die manier halen we er een waardevol kenniscentrum bij. Ook kunnen zij op bepaalde momenten misschien wel de broodnodige 'handjes' leveren." Besling hoopt dat andere organisaties hen weten te vinden. We willen heel graag een belangrijke rol spelen in mobiliteitsvraagstukken in Zeeland."

 

Waarom Zeeuws Fietsverhuur?