Logo

Nieuws

Nieuws en actualiteiten over Zeeuws Fietsverhuur.


Netwerk van slimme e-bike hubs in gebruik genomen aan Zeeuwse kust

Het huren gaat simpel met een app, via de smartphone.

In vier Zeeuwse kustplaatsen zijn vandaag slimme e-bike ‘hubs' in gebruik genomen. Op gunstige locaties in Breskens, Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad en Sluis staan elk 10 Gazelle e-bikes klaar voor huurders. Het huren gaat simpel met een app, via de smartphone. Zo kunnen toeristen, bewoners en werknemers zich vanaf nu gemakkelijk, gezond en duurzaam verplaatsen binnen en tussen deze geliefde Zeeuwse plaatsen.

De e-bike hubs zijn vandaag feestelijk geopend door gedeputeerde Dick van der Velde van de Provincie Zeeland en zijn een initiatief van (en worden geëxploiteerd door) lokale fietsondernemers verenigd in CZF, de Coöperatie Zeeuws Fietsverhuur. App en hubs worden gefaciliteerd door aanbieder van (elektrische) deelfietsen Movelo.

Zowel de gemeente Sluis als de Provincie Zeeland heeft het project omarmd en ondersteund. “Na een gedegen voorbereiding is het dan eindelijk zo ver: de e-bike hubs zijn er!”, aldus Dick van der Velde, gedeputeerde van de Provincie Zeeland voor Toerisme en Recreatie bij de opening. “Het gaat dit gebied - en hopelijk straks veel meer regio’s in Zeeland – veel nieuwe mogelijkheden bieden. In eerste instantie mikken we op de toeristische gast, maar het zou me niets verbazen als ook andere groepen zoals inwoners, werknemers en overheden, hier gebruik van gaan maken. Ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes gaat worden.”

Gemakkelijk, leuk, gezond
“Zeeuws-Vlaanderen kent prachtige, gunstig gelegen fietspaden. Zeker per e-bike is deze regio bij uitstek geschikt om al fietsend te doorkruisen, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen. Fietsverhuur is hier daarom altijd al erg populair”, zegt initiatiefnemer Patrick Brakman van CZF. “Het grote voordeel voor klanten is dat zij bijvoorbeeld niet meer gebonden zijn aan de openingstijden van verhuurlocaties, zoals mijn eigen fietswinkel. Het is gemakkelijk, leuk en gezond. We bieden kwalitatief hoogwaardige Gazelle-fietsen aan, dus ik ben er zeker van dat veel mensen plezier gaan hebben van deze e-bikes”

Duurzaam en aantrekkelijk voor toeristen en bewoners
De e-bike hubs zijn op strategische plekken geplaatst, met de volle steun van de betrokken gemeente Sluis. Zo is de Breskense hub gesitueerd in de veerhaven. “Vanaf de boot, de bus of de parkeerplaats kan je zo direct op de elektrische fiets stappen en je reis vervolgen”, zegt Rian de Feijter, Wethouder van de Gemeente Sluis met de portefeuille duurzaamheid en mobiliteit. “Bijvoorbeeld meer dan 95% van alle toeristen komt naar de regio met de auto. Door een slim en duurzaam vervoersalternatief te bieden, denken we de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de regio verder te vergroten.”

Gemakkelijk boeken
Om de Gazelle e-bikes in Breskens, Cadzand-Bad, Sluis en Nieuwvliet-Bad te huren, is het installeren van de Movelo app op een smartphone voldoende. Deze app is simpel te vinden in de Apple App Store en Google Play Store. Ter plekke kan met behulp van de afgebeelde QR-code de juiste hub selecteren, de fiets boeken en betalen en het slot openen. Door Movelo gefaciliteerde e-bike hubs zijn reeds op tientallen plekken in Nederland geplaatst door bedrijven en publieke instellingen.

  • Locatie Sluis: Parkeerplaats St. Annastraat, St. Annastraat, Sluis
  • Locatie Breskens: Veerhaven, Breskens
  • Locatie Nieuwvliet-Bad: Parking Nieuwvliet, Zeedijk 9, Nieuwvliet-Bad
  • Locatie Cadzand: Parkeerplaats Duinplein, T.h.v Leeuwerikenlaan 1, Cadzand-Bad

De Movelo app voor Android smartphones kunt u hier downloaden

De Movelo app voor Iphone gebruikers kunt u hier downloaden


Binnenkijken bij Neptunus Tweewielers: ‘Een klant die huurt wil zekerheid’

Een stijgende vraag naar elektrische huurfietsen, meer mogelijkheden online en klanten zekerheid aanbieden. Patrick Brakman van Neptunus Tweewielers in Cadzand geniet van alle veranderingen bij de verhuur van fietsen: “Internet heeft dealers in de spiegel leren kijken.”

“Wij zitten in Cadzand-Bad op een A-locatie met 450 m2 vloeroppervlakte. Door onze snelle groei stapelen we de fietsen inmiddels vier hoog om ruimte te winnen”, zegt Patrick Brakman (49) die hierdoor onlangs aan zijn schouder geopereerd is. “Buiten het dorp hebben we nog een externe opslag. We werken met 19 man personeel, waarvan 12 vast en drie chauffeurs op oproepbasis.

Logistiek is de grootste uitdaging, we werken op een postzegel en over alles is nagedacht.” Door de goede zomer van afgelopen jaar was het een druk seizoen, volgens Brakman stonden soms 50 klanten te wachten. “Dat willen we oplossen door nog interactiever te gaan werken met onze reserveertablets. Volgend jaar gaan we van twee naar drie of vier schermen. Daardoor kunnen we sneller helpen en meer zekerheid bieden.” 

Lees het volledige artikel in het vakblad Tweewieler hier:

https://www.tweewieler.nl/ondernemen/artikel/2019/08/binnenkijken-bij-neptunus-tweewielers-een-klant-die-huurt-wil-zekerheid-10139202


Zeeuwse fietsverhuurders slaan handen ineen

Zes Zeeuwse fietsverhuurbedrijven hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijk digitaal verhuurplatform op te zetten: Zeeuws Fietsverhuur. Zo kun je straks in heel Zeeland pick-up points vinden om een fiets te huren en weer in te leveren. Voor bijvoorbeeld een fietstocht van Goes naar Zoutelande, of van Domburg naar Renesse.

Perry Besling van Carefree Rentals in Renesse en Patrick Brakman van Neptunus Tweewielers in Cadzand-Bad zijn initiatiefnemers. Besling is in 2017 begonnen met fietsverhuur op het Transferium in Renesse. Besling: ,,Ik vroeg me af of er nou niet een goed digitaal systeem was om fietsverhuur centraal te regelen. Het bleek dat Neptunus zoiets had laten maken en daar ben ik bij aangehaakt.”

Om heel Zeeland te kunnen bedienen zochten ze er nog een aantal partners bij: Jan de Jonge in Zierikzee en Burgh-Haamstede, Akkerdaas in Zoutelande en Domburg, Bike Store in Breskens en Robbert Boogaard Tweewielers in Oost-Kapelle. Op dit moment werken ze hard om het platform www.zeeuwsfietsverhuur.nl in de lucht te krijgen. De coöperatie heeft ook de VVV opgezocht en wil graag samenwerken met de provincie.

,,Er zijn best veel initiatieven in Zeeland op het gebied van deelfietsen (en deelauto’s), maar het werkt natuurlijk beter als je het gezamenlijk oppakt. Zo betrekken we ook Cycle Hub in Middelburg erbij. Daar werken mensen met veel kennis van fietstechniek en op die manier halen we er een waardevol kenniscentrum bij. We willen graag een belangrijke rol spelen in mobiliteitsvraagstukken in Zeeland. We hopen dan ook dat organisaties contact zoeken als ze met dat onderwerp aan de slag gaan”, besluit Besling.

Bron: PZC


Fiets delen met Zeeuws Fietsverhuur

Hoe handig zou het zijn als je in Renesse een fiets huurt, een mooie tocht maakt door het Zeeuwse landschap en je de fiets vervolgens in Middelburg weer kunt inleveren? Dan hoef je niet altijd een 'rondje' te fietsen.

En als dat dan ook nog eens door middel van een handig digitaal verhuurplatform geregeld kan worden, is dat helemaal mooi meegenomen. Dat leek Perry Besling van Carefree Rentals in Renesse nou ook wel wat. Sinds 2017 startte hij met de verhuur van fietsen bij het transferium in Renesse, dat liep meteen goed. Een jaar later fuseerde bij met Welkom in Zeeland om van elkaars expertise te kunnen profiteren. Besling: "Ik vroeg me af of er nou niet een goed digitaal systeem was om fietsverhuur centraal te regelen. Op mijn zoektocht kwam ik in contact met Patrick Brakman uit Cadzand. Hij had een dergelijk systeem laten maken en daar ben ik bij aangehaakt."

Om heel Zeeland te kunnen bedienen zochten ze er nog een aantal partners bij: Jan de Jonge in Zierikzee en Burgh-Haamstede, Akkerdaas in Zoutelande en Domburg, Bike Store in Breskens en Robbert Boogaard Tweewielers in Oost-Kapelle. "We hebben met zijn zessen de handen ineen geslagen en ook een coöperatie opgericht: Zeeuws Fietsverhuur. In eerste instantie was ons uitgangspunt dat we op deze manier zichtbaar konden worden voor andere partijen zoals de VVV en dat we gezamenlijke voorwaarden, een beeldmerk en verhuursysteem konden maken."

Zo kun je straks in heel Zeeland service en pick-up points vinden om een fiets te huren en weer in te leveren. Voor bijvoorbeeld een fietstocht van Goes naar Zoutelande, of van Domburg naar Renesse. Maar ook om je fiets te laten repareren. "De bedoeling is eigenlijk dat het een soort keurmerk wordt, dat je weet wanneer je huurt via Zeeuws Fietsverhuur dat je dan goed zit. Op langere termijn levert het wellicht ook inkoopvoordelen op, maar dat is nu niet het belangrijkst voor ons."

Op dit moment wordt er hard gewerkt om het platform www.zeeuwsfietsverhuur.nl in de lucht te krijgen. De coöperatie heeft ook de VVV opgezocht en wil graag samenwerken met de provincie. "Er zijn best veel initiatieven in Zeeland op het gebied van deelfietsen (en deelauto's), maar het werkt natuurlijk beter als je het gezamenlijk oppakt. Op veel punten is het nog zoeken.

  • Werk je voor betaling met een kaartsysteem of betaal je achteraf?
  • Werk je in zones?
  • Hoe maak je het hufterproof?
  • Wat werkt het beste met op slot zetten en opladen van e-bikes?

Dat soort dingen. Fabrikanten zijn ook druk met dat soort vraagstukken." De coöperatie is op allerlei manieren op zoek naar samenwerking. "We zijn in gesprek met Cycle Hub in Middelburg. Daar werken mensen met veel kennis van fietstechniek en op die manier halen we er een waardevol kenniscentrum bij. Ook kunnen zij op bepaalde momenten misschien wel de broodnodige 'handjes' leveren." Besling hoopt dat andere organisaties hen weten te vinden. We willen heel graag een belangrijke rol spelen in mobiliteitsvraagstukken in Zeeland."

 

Waarom Zeeuws Fietsverhuur?