Logo

Wie zijn wij?

De coöperatie van Zeeuwse fietsverhuurders biedt verschillende fietsverhuurconcepten en -oplossingen. De aangesloten tweewielerwinkels en verhuurpunten werken hierbij deels vanuit hun eigen marktgebied. Ze hebben dit collectief opgericht om:

  • Een sterke positie in de Zeeuwse verhuurmarkt van fietsen te krijgen
  • Kennis te delen
  • Toekomstige ontwikkelingen gezamenlijk op te pakken

Zeeland is benoemd tot een vijfsterren fietsprovincie. Dit betekent ook dat voor de verhuurmarkt nog volop kansen liggen. Juist voor mobiliteitsoplossingen waarbij de fiets een belangrijke rol speelt, wil de coöperatie van Zeeuwse fietsverhuurders collectief betrokken zijn en initiatieven nemen bij projecten.

Uitgangspunten
De coöperatie is opgericht vanuit de gedachte om kennis te delen, gezamenlijke initiatieven te ontplooien en als collectief bij initiatieven zoals bij mobiliteitsoplossingen, etc. zichtbaar en mogelijk partner te zijn. Daarnaast willen we met diverse verhuurconcepten en mobiliteitsoplossingen onze sterke positie in de Zeeuwse verhuurmarkt verder uitbouwen. Regionale zichtbaarheid met het Zeeuwse Fietsverhuur keurmerk speelt hier ook een onderscheidende rol.

Diensten Zeeuws Fietsverhuur
Kort samengevat bieden we de volgende diensten:

  1. Specialist bij ondersteuning van lokale, gemeentelijke of provinciale initiatieven bij deelfietsprojecten. Als lokale aanbieders hebben wij inzicht in de lokale markt, bieden we service- en verbindingspunten door heel de provincie Zeeland en werken we o.a. samen met Cyclehub in Middelburg voor opleidingen.
  2. Specialist bij oplossingen van verhuurconcepten voor ondersteuning van eigenaren van een vakantiepark, hotel, camping, pension, etc. Hiervoor bieden we diverse huurconcepten inclusief een volledig ontzorgde service voor de gasten van aangesloten bedrijven (inclusief pechhulp, reparatie, onderhoud en winterstalling).
  3. Fietsverhuurspecialist voor particulieren. Met het online reserveringsportaal kunnen consumenten eenvoudig huurfietsen reserveren. Daarvoor bieden de aangesloten winkels kwaliteitsfietsen. Met het Rent a Bike Safe Plan kunnen huurders bovendien onbezorgd fietsen (bij annulering, pech, schade of diefstal). Reparatie en onderhoud van fietsen verrichten we in eigen beheer. Dit gebeurt door vakkundige en gediplomeerde medewerkers.

Heeft u een fietsenwinkel of een verhuurpunt in Zeeland en wilt u lid worden van de coöperatie? 
Klik dan hier.

Waarom Zeeuws Fietsverhuur?