Logo

Zeeland

Denkend aan Zeeland, krijgt menigeen beelden van brede stranden, imposante Deltawerken en dijken. Bovenop heb je zicht op een mozaïek van akkers. En achter de buitenste dijk glinstert altijd het water van een meer, de Schelde of de zee.

Al fietsend ontdek je wonderschone duinlandschappen, rustgevende bossen, schitterende schorren en slikken en eindeloos uitstrekkende polders. Ook zie je veel cultuurhistorie terug in het Zeeuwse landschap. Er is hier eeuwen strijd geleverd tegen het water. De Zeeuwse dorpen en steden hebben een sterk uiteenlopend karakter; sommige vol statige oude monumenten; andere echte arbeidersdorpen. Elk deel van Zeeland heeft zijn charme.


Schouwen Duiveland begint met onbemande fietsverhuur vanuit fietsHubs

Samen met de plaatselijke fietsverhuurders

 Even een elektrische fiets huren ook buiten winkeltijden? Op Schouwen-Duiveland komen vier onbemande stallingen waar e-bikes met een app op de telefoon kunnen worden gereserveerd. Je geeft aan hoeveel uur je de fiets wilt gebruiken, waar je 'm inlevert en karren maar. Ook de betaling en de bediening van het slot verlopen via de app.

Het idee is afkomstig van cooperatieve fietsverhuurbedrijven in Zeeland.. Daar staan sinds afgelopen najaar in de gemeente Sluis ook vier zogeheten hubs met elektrische deelfietsen. Het gaat om een pilot waaraan wordt meebetaald door de provincie en de gemeente.
Op Schouwen-Duiveland komen hubs in Renesse, Burgh-Haamstede, Zierikzee en Bruinisse. Ze vormen een netwerk voor "een rondje Schouwen-Duiveland zonder de auto", zoals verantwoordelijk wethouder Smit zegt. De gemeente richt zich overigens niet alleen op toeristen. De fietsen kunnen ook worden gehuurd door de eigen inwoners.

Zelfde app

Schouwen-Duiveland werkt samen met de Zeeuwse Fietsverhuur Coöperatie, die ook achter het project in Sluis zit. Gebruikers krijgen hetzelfde type fiets en dezelfde app op hun mobieltje


Reportage van Zeeland

Deze mooiste plekjes in Zeeland


Heerlijk fietsen in Zeeland

Een kleine sfeerimpressie van een fietsrit van breskens naar Cadzand-Bad. 

Waarom Zeeuws Fietsverhuur?